Hoe boek ik mijn vakantie in Drenthe?

Als je een vakantiehuisje wilt boeken in Drenthe, heb je veel keuze. Er zijn 33 vakantieparken in Drenthe, waar je kunt verblijven in een bungalow, chalet of lodge. Of je nu met z’n tweeën, met je gezin of met een groep vrienden gaat, er is voor ieder wat wils. Je kunt kiezen voor een park met veel faciliteiten, zoals een zwembad, speeltuin of restaurant. Of je kunt gaan voor een park dat midden in de natuur ligt, waar je helemaal tot rust kunt komen.

Dus waar wacht je nog op? Boek snel je vakantiehuisje in Drenthe en geniet van al het moois dat deze provincie te bieden heeft. Ik weet zeker dat je er geen spijt van zult krijgen. Drenthe is echt de koning te rijk!

Glasvezel

Garanties kan hij niet geven, maar gedeputeerde Henk Jumelet gaat keihard aan de slag om heel Drenthe in 2019 van breedband internet te hebben voorzien. Dat beloofde Jumelet bij een bijeenkomst in Gasselte. Op die bijeenkomst waren politici, deskundigen en vertegenwoordigers van burgerinitiatieven om de stand van zaken te bespreken. Want er wordt al jaren over de aanleg van snel internet gepraat, maar het wordt nu eens tijd dat de schop de grond in gaat, zo was de teneur. Niet downloaden: Gastheer Carlo Hadderingh van camping Sparrenhof kan niet wachten tot het zo ver is. “We hebben nu een lijntje met vier en halve MB download en we zitten met 80 gasten die daar gebruik van willen maken. Ik ben genoodzaakt om beperkingen op het gebruik te leggen. Zo mogen de gasten niet downloaden.  De eigenaar van de camping is niet de enige die zich moet behelpen met een ouderwets koperdraadje. Uit eerder onderzoek bleek al dat negen procent van Drenthe nog op die manier met het wereldwijde web verbonden is.

Meer info over glasvezel

Assen

Assen – In het Drents museum in winkelstad Assen valt heel wat te zien. Je vindt er bijvoorbeeld de oude afbeeldingen van de hunebedden.

Maar dat niet alleen. Er zijn ook wissel tentoonstellingen over diverse onderwerpen. Een tijdje geleden was er een expositie over de dode zee rollen. In deze rollen zijn gedeelten uit de bijbel opgenomen. Helaas is deze expositie nu niet meer te bekijken.

Verder kunt u ook in Assen leuk winkelen. Het aanbod aan winkels is groot. Het waren huis van Van der Veen in het centrum mag u zeker niet vergeten. Hema en horeca zijn daar ook vlak bij. Verder vindt u een grote AH en veel kleding winkels.